Wellness je miestom, kde mnohí z nás hľadajú odpočinok. Toto prostredie je prispôsobené na strávenie príjemných chvíľ v pohodlí a najmä si týmto spôsobom dokážete perfektne psychicky odpočinúť od všetkých problémov. Už karanténne obdobie nám ukázalo, že je dôležité vedieť si oddýchnuť aj v pohodlí domova. Dokonca to nie je ani také ťažké. Ako si vytvoriť doma podmienky na oddych a psychický reštart?

Wellness aj doma

Tieto úvodné vety sa dajú pochopiť v dvoch rovinách. Buď si môžete priamo doma vybudovať mini wellness centrum so saunou a vírivkou, ale nemusíte. Rovnako môžete čerpať z toho čo doma máte. Ideálnym príkladom večerného vypnutia je napríklad dlhý kúpeľ v horúcej vode s knihou a pohárom vína. Navyše si môžete užívať úplne súkromie, pustiť si hudbu podľa vlastného vkusu a tiež teploty vody prispôsobiť vašim preferenciám. Pre ešte väčšiu dávku relaxu si doprajte kúsok aromaterapie vo forme esenciálnych olejov a rozmaznávajte vaše zmysly.

kúpeľ

Každý vnímame relax inak a preto pre niekoho nemusí byť vaňa dokonalým spôsobom ako vypnúť. Najdôležitejšie pre váš reštart je však docieliť príjemnú pohodovú a relaxačnú atmosféru. Najlepšou variantou je tlmené osvetlenie, príjemná hudba, sviečky, už spomenuté víno, maska na tvár, prípadne dobrá kniha. Kľudne si môžete užiť relax aj s partnerom. Odporúčame však tieto relaxačné chvíle stráviť offline, aby ste sa nezaoberali žiadnymi starosťami a proste len boli vo vlastnej spoločnosti a užívali si čas pre seba.

Wellness doma môže byť veľmi príjemný aj vďaka intímnej atmosfére, ktorú si môžete naplno užívať. Predĺžte si vaše wellness aktivity na čo najdlhší čas, pretože v domácom prostredí si to môžete dovoliť. Hýčkajte svoju pokožku, doprajte si sladké dobrotky a dobrý čaj. Pustite si obľúbenú reláciu a proste len užívajte čas, ktorý spomalil len a len pre vás.

Relaxom k mentálnemu zdraviu

čítanie

Pokiaľ si nájdete vlastné aktivity, ktoré vám pomôžu zrelaxovať aj doma, môžete ich pravidelne realizovať. Vaše telo sa vám poďakuje, no rovnako to bude mať obrovský vplyv aj na vašu myseľ. Predovšetkým vám relax vo veľkej miere pomôže pri eliminácii stresu, lepšej regenerácii a podporí aj vaše psychické zdravie, ktoré je v súčasnom rušnom živote často namáhané.

Sociálne siete, zamestnávatelia aj naši blízki nás nútia byť stále produktívni. Preto je pre nás niekedy ťažké odložiť všetky starosti na neskôr. Relax v pohodlí domova má nespočetné množstvo výhod, no treba sa ho tak trochu aj naučiť. Treba sa naučiť vedieť si ukrojiť trošku času len na svoje súkromné potreby, odložiť všetko na inokedy a venovať sa sebe samému. Doprajte si relaxačné aktivity, ktoré vám robia dobre a budete sa cítiť viac v pohode a tiež budete schopní podávať lepšie pracovné výkony.