Recepty na lacné jedlá sú skvelou alternatívou pokiaľ sa ocitnete vo finančnej tiaži. Môžete sa takto najesť veľmi chutne a cenovo dostupne. V tomto článku vám prinesieme tri konkrétne recepty na lacné a chutné jedlá, s presným postupom. Recepty sú vhodné pre rodiny s deťmi, rovnako ako aj pre jednotlivcov a viete si na nich naozaj pochutiť. Aj varenie s malým rozpočtom teda môžete zvládnuť bez akýchkoľvek ťažkostí.

Recept č.1: Tvarohové rezance na sladko

Začneme sladkým receptom, ktorý milujú deti aj dospelý. Na jeho prípravu vám postačia rezance, nízkotučný hrudkovitý tvaroh, cukor, soľ a vodu. Do vriacej osolenej vody pridáme rezance a varíme približne 3 minúty. Rezance prepláchneme a necháme odkvapkať. Pridáme tvaroh a cukor podľa chuti. Všetko zmiešame a jedlo je hotové. Ide o jedlo, ktoré vám nielenže ušetrí množstvo peňazí, ale pripravíte ho aj nesmierne rýchlo a jednoducho a zároveň si na ňom viete pochutiť.

Recept č.2: Tofu s mrazenou zeleninou

tofu

Medzi slané a relatívne zdravé jedlá, ktoré vám v tejto edícii prinesieme patrí tofu s mrazenou zeleninou. Ide o jedlo, ktoré je finančne nenáročné a zároveň vám jeho príprava nezaberie veľa času. Prakticky potrebujete len tofu, ktoré môžete nakupovať aj v rôznych ochutených variantách. Najlacnejšie je obyčajné biele tofu, ktoré si však koreninami viete správne dochutiť. Ďalšou potravinou je mrazená zelenina, ktorú môžete kúpiť, prípadne si možno nejakú pripravujete aj z vlastnej záhradky.

Na rozohriatu panvicu rozpustíme maslo a pridáme zeleninu. Môžeme zakryť pokrývkou a priebežne kontrolujeme. Keď je zelenina hotová panvicu použijeme na vyprážanie tofu. Môžete ho nakrájať na plátky alebo na kocky, je to len na vás. Opečte kúsky s každej strany.

PRO TIP: Tofu môžete na kocky pridať aj ku samotnej zelenine a dovariť spolu. Urobíte si tak zdravú zmes.

Recept č.3: Pečená ryža so šunkou a syrom

Tento recept patrí opäť medzi rýchle a jednoduché. Najprv uvaríme ryžu v osolenej vode, prípadne použite taký spôsob varenia ryže aký preferujete. Vo veľkej miske zmiešame uvarenú ryžu s mozzarellou, nakrájanou šunkou, petržlenom, rozšľahané vajíčka v mlieku, smotanový syr a polovicu hrnčeka nastrúhané parmezánu. Dokoreníme podľa chuti, dôkladne premiešame a túto zmes dáme na vyšší plech, prípadne zapekaciu misu potretú olejom. Pečieme na 200 stupňov približne 30 minút. Tesne pred koncom posypeme pripraveným parmezánom.

Aké sú vaše obľúbené rýchle a lacné jedlá? Máte radšej slané alebo sladké jedlá? Čo vo vašej kuchyni nesmie chýbať? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti v komentároch :).