Zjednodušenie šatníka vám môže priniesť predovšetkým omnoho väčší prehľad vo vašom oblečení. Budú sa vám jednoduchšie kombinovať outfity a samotný výber vám zaberie menej času. Kedy je ideálny čas na triedenie šatníka? Aké veci nemajú vo vašom šatníku miesto a ktoré by ste naopak mali vyhľadávať? Ako postaviť stabilný základ šatníka, ktorý vám umožní milión možností využitia? Do ktorých kúskov sa oplatí investovať? Kam so starým oblečením?

3 kroky pre zjednodušenie šatníka:

Triedenie šatníka odporúčame robiť napríklad na začiatku novej sezóny alebo proste vždy, keď máte pocit, že nemáte prehľad vo vašom oblečení.

Krok číslo 1: Vyhoďte VŠETKO oblečenie zo skrine

Tento krok pozostáva z veľmi jednoduchej činnosti. Stačí naozaj všetko vaše oblečenie vybrať zo skrine a dať na jedno miesto. Tento krok má veľký význam, pretože uvidíte nesmierne veľké množstvo oblečenia, ktoré vlastníte a vlastne vôbec nepotrebujete. Veci vytrieďte podľa ročných období, prípadne môžete tiež triediť spoločenské oblečenie, oblečenie na doma, pracovné, či pyžamá. Máte? Tak poďme na krok číslo 2!

Krok číslo 2: Do skrine sa vracia len oblečenie, ktoré aktívne nosíte

Určite to všetky poznáme. Najradšej by ste do skrini všetko vrátili, veď sa to ešte môže zísť a možno do toho schudnete, či konečne príde príležitosť, na ktorú sa daný kúsok bude ideálne hodiť. Nie! Späť do skrine môžete vkladať len kúsky, o ktorých viete, že ich nosíte, prípadne vám robia radosť. V žiadnom prípade nemôžete vkladať späť kúsky, ktoré ste nemali oblečené rok a dlhšie. Vytriedené veci trieďte na použiteľné a tie, ktoré už nie je možné zrecyklovať.

šatník

Krok číslo 3: Kvalita nad kvantitou

Po vytriedení skrine sme ešte neskončili. Dôležité je, aby ste všetky veci, ktoré si chcete nechať vedeli reálne zhodnotiť. To znamená predovšetkým to, že naozaj nepotrebujete 50 tričiek rovnakého strihu v rôznych farbách. Snažte sa nechať si originálne kúsky a ľahko kombinovateľné kúsky a najmä tie, ktoré sú z príjemných a kvalitných materiálov. Keď si budete istý, že šatník si dostatočne pretriedili, nové kúsky môžete skúsiť predať, prípadne posunúť kamarátkam a staršie kúsky využiť napríklad na handry na umývanie.

Stabilný základ šatníka

Pokiaľ sa neustále sťažujete, že nemáte čo na seba, zrejme máte opačný problém. Najčastejším problémom v tejto oblasti je, že máme nadmerné množstvo oblečenia, dokonca až také, že o ňom vlastne nemáme prehľad. Potom máme na výber z takého množstva kombinácii, že si nevieme vybrať a denne zabijeme niekoľko hodín rozmýšľaním nad správnou kombináciou, v ktorej sa budeme cítiť pohodlne a sebavedomo. Toto sa vám nestane pokiaľ si zadovážite kvalitný a stabilný základ šatníka.

móda

Medzi stabilný základ patria napríklad : jednofarebné trička v neutrálnych odtieňoch, čierny sveter, biela košeľa, čierne nohavice, rifle, kožená bunda, čierna kabelka. Tieto kúsky viete kombinovať prakticky so všetkým a iba ich kombináciou viete vytvoriť niekoľko outfitov, ktoré sú estetické a pohodlné. Zameriavajte sa pri ich kúpe aj na kvalitu materiálov, pretože tá zaručuje aj ich pohodlnosť.

Ako si triedite šatník vy? Pomohol vám tento článok a namotivoval vás na zjednodušenie vášho šatníka? Ktoré kúsky pre vás predstavujú stabilný základ šatníka? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch :).